گندم از قدیمی ترین و پرمصرف ترین گیاهان زراعی جهان می باشد بطوریکه از سالیان بسیار دور و قبل ازآنکه بشر به موارد مصرف سایر گیاهان از نظر تغذیه پی ببرد
مهمترین منبع غذایی برای آنان بوده است .
اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آنرا تشکیل می دهد.
پروتئین گندم از لحاظ غذایی فوق العاده پر انرژی است بخصوص سبوس آن که دارای پروتئین زیادی است
ونیز شامل ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین های گروه« B- E- C-A » می باشد.
در کل گندم دارای سه بخش کلی آندوسپرم (آردینه)، پوسته و جوانه (جنین یا گیاهک) میباشد.
تصاویرگندمزار : مازندران - شهرستان نوشهر - بخش کجور
آندوسپرم بزرگترین عضو دانه گندم است و 80 تا 83 درصد وزن و 65 تا 85 درصد حجم کل دانه گندم را تشکیل می دهد.
این قسمت عمدتا شامل پروتئین (70 درصد پروتئین دانه) و نشاسته می باشد.
تاریخچه نمدمالی:
در اینکه نمد برای نخستین بار در کجا درست شده اطلاع دقیقی دردست نیست جزء اینکه در دوره نوسنگی مردمی که با پشم گوسفند سروکار داشتند نمد را می شناختند.
اسناد و مدارک چینی 2300 پیش میلاد درباره نمد صحبت می کنند. در گورهای عصر مفرغ در آلمان نمدهایی پیدا شده که تاریخ آن به 1400 ق . م میرسد
در گور سکاهای سده پنجم ق . م که در قسمتهایی مستور از یخ و برف روسیه مرکزی پیدا شده اشیاء نمدی زیادی چون پرده ، قالی ، عرق چین اسب و پتو بدست آمده است.
قبایل ترک که از این نواحی مهاجرت کردند چادرنشینان ایرانی نیز تا به امروز استادان مسلم هنر نمد سازی هستند. ( صنایع دستی کهن ایران _ هانس ای وولف)
تصاویر بالا مربوط به صنعتگتر نمد مال نیچکوهی
روستای نیچکوه در استان مازندران شهرستان نوشهر - منطقه کجور - دهستان زانوس ، رستاق
روستای نیچکوه از معدود روستا های استان مازندارن است که هنر نمد مالی هنوز در آن زنده و صنعتگران این رشته در آن فعالیت دارند.