شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

نظریه چشم انداز (Prospect Theory)

کانمن و توریسکی در سال 1979 تئوری چشم انداز را ارائه کردند این نظریه که در فارسی به نظریه چشم انداز و گاه نظریه دورنما نیز ترجمه می‌شود، به بررسی تصمیم گیری انسان‌ها تحت ریسک می‌پردازد. به هر حال اگر از چشم انداز استفاده کنیم یا دورنما یا پراسپکت. فقط به خاطر داشته باشید که همه‌ی این کلمات به یک موضوع اشاره دارندگزینه‌ی آمیخته با ریسک در واقع کانمن و تورسکی در ابتدای مقاله‌ی خود، اصطلاح انتخاب میانِ چند Risky Prospect را به کار می‌برند.

 

به طور خاص، تئوری چشم‌انداز برخی راه‌های به ظاهر غیرمنطقی برای تصمیم گیری را نشان می‌دهند. با دانستن تمامی این موارد، می‌توانید در مذاکره‌ ها قانع‌کننده‌تر به نظر برسید و تغییرات را به روش‌های جذاب‌تری معرفی کنید.

البته، همه‌ی ما سود را به زیان ترجیح می‌دهیم. اما کانمن و تورسکی به این نکته اشاره کردند که تأثیر احساسی زیان بر روی ما بیشتر است. به همین دلیل، معمولا بیشتر تمایل داریم از زیان اجتناب کنیم تا اینکه در جهت رسیدن به سود گام برداریم. این حتی در مواردی که گزینه‌های‌ انتخابی‌ ما نتایج مشابهی دارند نیز صدق می‌کند.

اجازه دهید این را با مثال ساده‌ای نشان دهیم. فرض کنید یک میلیون تومان به شما پیشنهاد شده ولی باید از بین دو روش یکی را برای دریافت آن انتخاب کنید. روش اول این است که یک میلیون تومان به شما داده شود. روش دوم این است که ابتدا دو میلیون تومان به شما داده شود و شما باید یک میلیون از آن را برگردانید. نتیجه در اصل یکی است، اما معمولا افراد ترجیح می‌دهند خیلی ساده یک میلیون تومان را دریافت کنند، زیرا ما اغلب دوست نداریم طعم زیان را بچشیم، حتی اگر در نهایت بُرد با ما باشد.

وقتی صحبت از عدم قطعیت به میان می‌آید، احساسات ما از این هم بیشتر برانگیخته می‌شوند. به عنوان مثال، اگر در برابر این گزینه قرار بگیریم که بین دریافت قطعی سه میلیون تومان و احتمال دریافت چهار میلیون تومان یا هیچ قرار بگیریم، مطمئنا ۳ میلیون تومان را که قطعی است انتخاب می‌کنیم. ما ترجیح می‌دهیم سودی تضمین شده دریافت کنیم تا اینکه حتی با احتمال کمی زیان کنیم.

با این حال، وقتی گزینه‌‌‌‌های مشابهی برای زیان به ما پیشنهاد می‌شود، رفتارمان به ریسک پذیری تغییر می‌کند. اگر به ما پیشنهاد شود که بین گزینه‌ی زیانِ قطعی ۳ میلیون تومانی و زیان احتمالی چهار میلیون تومان یا هیچ انتخاب کنیم، گزینه‌ی دوم را انتخاب می‌کنیم و حاضریم زیان بیشتر را قبول کنیم، چون این احتمال هم وجود دارد که اصلا زیان نکنیم.

آخرین حالت که غیرمنطقی‌ترین هم هست این است که وقتی سود احتمالی زیاد باشد، حتی اگر شانس به‌ دست آوردنش کم باشد، تمامی حس منفی‌مان نسبت به ریسک از بین می‌رود. این اتفاق زمانی می‌‌افتد که به امید برنده شدن مبلغ زیادی بلیط بخت‌آزمایی می‌خریم، با اینکه می‌دانیم احتمال برنده شدن‌مان بسیار ناچیز است.

به بیان دیگر این الگو نشان می دهد  که چگونه انسانها در بعضی از مواقع به طور سیستماتیک اصل عقلانیت اقتصادی را نادیده می گیرند و بر خلاف اصول عقلایی رفتار می کنند!

 

بر اساس این تئوری ، احساس نارضایتی از ضرر و زیان بیش از احساس رضایت از کسب سود استدر واقع ما فکر می کنیم  که بدست آوردن هزار تومان و از دست دادن هزار تومان برایمان یکسان است،  در حالیکه از دست دادن هزار تومان حدوداً به اندازه ی از دست دادن سه هزار تومان ما را ناراحت خواهد کرد.

 

بر خلاف اصل عقلانیت اقتصادی که انسانها را همواره موجوداتی ریسک گریز فرض می کند ، تئوری چشم انداز بیان می کند که انسانها در هنگام کسب سود(دامنه های سود) رفتار ریسک گریزی و به هنگام ضرر (دامنه های ضرر) ، رفتار ریسک پذیری را در دستور کار خود قرار می دهند

 

در واقع هر چه میزان ضرر و به تبع آن ناراحتی در فرد بیشتر شود، به تناسب آن ریسک پذیری وی نیز بیشتر می شود .تئوری چشم انداز به دنبال تبیین چگونگی تاثیر احساسات و ترجیحات روان شناختی افراد بر شیوه تصمیم گیری آنان است.

 وقتی کانمن و تورسکی از Prospect Theory حرف می‌زنند، دغدغه‌شان این است که انسان‌ها، بین چند پراسپکت (یا بین چند چشم انداز ریسکی پیش رو) کدام را انتخاب می‌کنند.

 

دنیل کانمن در بسیاری از نوشته‌های خود، از اصطلاح Gambling Choices یا انتخاب‌های قمارگونه به جای Prospect استفاده می‌کند. به این معنا که:

شما یک انتخاب مشخص انجام می‌دهید، اما یک نتیجه‌ی قطعی در انتظارتان نیست. مثلاً ممکن است به احتمال ۲۰٪ نتیجه‌ی الف، و به احتمال ۸۰ درصد نتیجه‌ی ب به دست بیاید. به نظر می‌رسد کانمن، به علت بار معنایی محدود و منفی واژه‌ی قمار، ترجیح می‌دهد از واژه‌ای عمومی‌تر استفاده کند.

 

هزینه هدر رفته در مسیر زندگی

امروز مطلبی در مورد هزینه های هدر رفته در کسب و کار و زندگی مطالعه می کردم برایم خیلی جالب بود برای همین به اشتراک می گذارم.

فرض کنید کفش گرانی خریده‌اید و بعد از مدتی متوجه می‌شوید که پای شما را می‌زند احتمالاً پیش آمده علی‎رغم راحت نبودن چند بار آن را استفاده کرده‌اید و سالها آن را در کمد نگه داشته‌اید. هرچه هزینه‌ای که برای آن کرده اید بیشتر باشد رها کردن آن برای شما سخت تر می شود.

 ماندن در یک رابطه عاطفی اشتباه به دلیل زمان و احساسی که هزینه کرده‌اید از نمونه های دیگر این خطا می باشد. به این خطا، خطای تشدید تعهد (Escalation of commitment) نیز می گویند.

شرکت نوکیا زمانی بیشترین سهم بازار گوشی های تلفن همراه را در اختیار خود داشت تا وقتی‌که گوشی‌های هوشمند به تدریج وارد بازار شدند اما شرکت نوکیا علی‌رغم دانش و سابقه خود در این زمینه، به دلیل هزینه هنگفتی که برای تکنولوژی سیمبین خود کرده بود حاضر به تغییر تکنولوژی نشد و به همین دلیل رقبا به راحتی از او پیشی گرفتند و او سهم بازار خود را از دست داد. همین اتفاق برای شرکت کداک نیز افتاد زمانی‎که دوربین‌های دیجیتال وارد بازار شدند کداک تصمیم گرفت روی فیلم های عکاسی برای تولید عکس‌های با کیفیت سرمایه گذاری را ادامه دهد و خیلی زود ورشکسته شد.

یکی از دلایل بروز این خطا این است که بار منفی شکست برای انسان‌ها زیاد است و هر تصمیم جدیدی، عدم قطعیت به همراه دارد. ذهن انسان همواره تمایل دارد مسیر راحت تر و کم ریسک تر را انتخاب کند. همچنین چون در شرایط برابر هزینه و فرصت، بار منفی هزینه بیشتر از فرصت است (تئوری چشم انداز)، تمایل داریم فرصتی را انتخاب کنیم که حداقل ارزش دو برابر نسبت به هزینه فعلی داشته باشد.

هزینه های هدر رفته در واقع  دلیل اصرار بر تکرار خطاهای زندگی را برای ما نشان می دهد و همه ما کما بیش درگیر این هزینه های هدر رفته هستیم هزینه هایی که تصمیم گیری برای ادامه خطاها را تشدید می نمایند.

نمی دانم چرا این مطلب مرا یاد این شعر شاملو شاعر گرانمایه می اندازد

آدم ها همه می پندارند که زنده اند؛
برای آنها تنها نشانه حیات،
بخار گرم نفس هایشان است!
کسی از کسی نمی پرسد:
آهای فلانی!
از خانه دلت چه خبر
گرم است
چراغش نوری دارد هنوز؟


فرم های مورد نیاز برای صدور مجوز دوره های کوتاه مدت گردشگری

 

بسمه تعالی

 

« درخواست تمدید پروانه بهره برداری مؤسسات آموزشی گردشگری »

 

 

 

معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری  و صنایع دستی استان البرز

 

با سلام

احتراماً ، اینجانب .............................................. بهره بردار مؤسسه آموزشی ........................................... درخواست تمدید پروانه بهره برداری شماره: ................................................ تاریخ: ............................. این مؤسسه را خواستارم.

لذا خواهشمند است دستور فرمائید اقدام لازم در این خصوص را معمول نمایند.

 

نام و نام خانوادگی مدیر مؤسسه :

مهر و امضاء 





بسمه تعالی

 

« درخواست صدور گواهینامه آموزشی  »

 

 

 

معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری  و صنایع دستی استان  البرز

 

با سلام

احتراماً ، پیرو موافقت آن معاونت محترم طی نامه شماره .......................................... مورخ .............................. مبنی بر برگزاری دوره ی آموزشی .................................................. توسط این مؤسسه به پیوست فهرست فارغ التحصیلان دوره مذکور به انضمام کارنامه و خلاصه اطلاعات پرونده فراگیران فارغ التحصیل برای استحضار و دستور صدور گواهینامه آموزشی به حضور ایفاد می گردد.

 

نام و نام خانوادگی مدیر مؤسسه :

مهر و امضاء :

تاریخ : 



بسمه تعالی

فرم درخواست دوره آموزشی موسسات آموزش گرشگری

استان البرز:

نام موسسه:

نام مدیر عامل:                                    شماره همراه:                                                     رشته تحصیلی:

نام مسئول آموزش:                                           شماره همراه:                                      رشته تحصیلی:

آدرس موسسه:

تلفن موسسه:

عنوان دوره:

تاریخ اولین مجوز:

عنوان دوره:

تاریخ اولین مجوز:

عنوان دوره:

تاریخ اولین مجوز:

           

عنوان دوره:

تاریخ آخرین تمدید:

عنوان دوره:

تاریخ اولین مجوز:

عنوان دوره:

تاریخ اولین مجوز:

اطلاعات مدرسین دوره:

عنوان دوره:

ردیف

نام درس

نام مدرس

تلفن همراه

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

7

 

 

 

8

 

 

 

9

 

 

 

10

 

 

 

 

بسمه تعالی

« فرم مشخصات مدرس »

1-مشخصات فردی :

نام و نام خانوادگی :                         تاریخ تولد:

شماره تماس :

2- سوابق تحصیلی :(آخرین مدرک تحصیلی ضمیمه گردد)

توجه :تائیدیه وزارت علوم برای آندسته از مدرسینی که در خارج از کشورتحصیل نموده اند و یا یکی از شعبه های دانشگاههای خارج از ایران موفق به اخذ دانشنامه گردیده اند الزامی است .

ردیف

مدرک تحصیلی

رشته تحصیلی گرایش

تاریخ اخذ مدرک

موسسه اخذ مدرک

1

دیپلم

 

 

 

2

کاردانی

 

 

 

3

کارشناسی

 

 

 

4

کارشناسی ارشد

 

 

 

5

دکتری

 

 

 

3.سوابق تدریس در رشته های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری (ارائه گواهی نامه تدریس از موسسه مربوط الزامی است)

ردیف

نام استان

نام موسسه

نام دروس تدریس شده

از تاریخ

تا تاریخ

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 4. سوابق تدریس غیر مرتبط و تشویقات (ارائه مدارک لازم الزامی می باشد)

ردیف

محل تدریس

نام درس تدریس شده

تعداد واحدهای تدریس شده

مقطع تحصیلی

از تاریخ

تا تاریخ

نظری

عملی

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

5 . شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت مرتبط (الصاق مدارک الزامی است )

ردیف

نام دوره

محل برگزاری

نام موسسه یا سازمان برگزار کننده

تعداد ساعات دوره

تاریخ برگزاری دوره

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

6. سوابق تجربی مرتبط (ذکر نوع مسئولیت به همراه تاریخ شروع و خاتمه اشتغال پست الزامی است)

 

 

7. عناوین انتشارات (شامل ترجمه، تالیف، گزارشات عملی مرتبط با موضوع) همراه با تاریخ انتشار

 

 

 

8. با توجه به رشته  تحصیلی و سوابق تجربی علاقمند به تدریس (حداکثر دو عنوان درسی)

 

 

 

9- نام مؤسسه ای که در حال حاضر در آن قصد تدریس دارید.

 

 

⃝            صحت مندرجات فوق تائید می شود.

 

 

   نام ونام خانوادگی مدرس                                                                      مهر و امضا موسسه

تاریخ و امضاء

 



« به نام خدا »

 

« تعهد نامه مدیرموسسات آموزش گردشگری»

 

معاونت محترم گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و  صنایع دستی استان البرز

 

با سلام

 

        اینجانب خانم / آقای: ...................................................... به کد ملی:                          که به عنوان مدیر موسسه آموزش گردشگری .............................. طی نامه شماره ....................................  مورخ ............................ به آن اداره کل معرفی گردیده ام، با توجه به توافق صورت گرفته با واحد مذکور متعهد می گردم:

·       به صورت مفید و مستمر در واحد حضور داشته باشم.

·       اشتغال به تحصیل و کار دیگری در بخش دولتی یا خصوصی ندارم.

·       در صورت استعفا و قطع همکاری مراتب را حداکثر ظرف مدت 1 ماه به صورت مکتوب به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام نمایم.

·       قبل از استعفا نسبت به جایگزینی اینجانب با شخص دیگر، اقدام لازم را به عمل آورده و مراتب را به آن اداره کل محترم نیز اعلام نمایم.

·       بدیهی است در صورت عدم رعایت اظهارات و موارد فوق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز می تواند از ادامه فعالیت اینجانب بعنوان مدیر آموزش موسسه گردشگری                              .............................   ممانعت به عمل آورد.

 

                                               

شماره تلفن همراه:

آدرس محل سکونت:

                                                   نام و نام خانوادگی :

                                            تاریخ و امضاء :





شیوه نامه صدور مجوز برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت گردشگری

شیوه نامه صدور مجوز برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت گردشگری

فرآیند صدور مجوز
برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت

1. موسسه متقاضی، درخواست کتبی خود را جهت برگزاری دوره های آموزشی به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه می نماید.

 تبصره: این امر در استان‌ها از طریق سازمان میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان انجام خواهد گرفت.

2.  موسسه متقاضی، شیوه‌نامه صدور مجوز را از دفتر برنامه‌ریزی آموزشی دریافت و نسبت به تکمیل پرسش‌نامه پیوست اقدام می‌نماید. لازم به ذکر است تکمیل کلیه پرسش‌های موجود در پرسش‌نامه الزامی است.

3. متقاضی باید پرسش‌نامه تکمیل شده را به همراه سوابق و کلیه مدارک مورد نیاز، طی مکاتبه ای رسمی به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی ارائه نماید. (پیوست شماره 1)

تبصره:متقاضیان در استان‌ها پرسش‌نامه تکمیل شده را به همراه کلیه سوابق و مدارک مورد نیاز به سازمان میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان ارائه خواهند نمود.

4. کارشناس مسئول رسیدگی به پرونده، اقدام به بررسی مدارک و مستندات ارائه شده توسط متقاضیان می نماید.

5. پس از اعلام نظر کارشناسی درصورت وجود نواقص احتمالی در مدارک ارسالی، موسسه متقاضی از تاریخ اعلام 30 روز مهلت دارد تا نسبت به تکمیل پرونده اقدام نماید، در غیر اینصورت به منزله انصراف تلقی خواهد شد.

6. پس از اظهار نظر کارشناسی مبنی بر تکمیل بودن پرونده متقاضی، موضوع در جلسه تخصصی واحد ارزیابی و نظارت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

7 .مستندات پرونده توسط واحد ارزیابی و نظارت دفتربرنامه‌ریزی آموزشی بررسی و نظر کارشناسی جهت تایید نهایی به مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی ارائه می گردد.

8. پس از تایید، دفتر برنامه‌ریزی آموزشی طی مکاتبه رسمی موافقت نهایی خود را با برگزاری دوره‌های آموزش کوتاه مدت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام می دارد.

9. پس از برگزاری یک دوره، تمدید مجوز منوط به ارائه گزارش تفصیلی عملکرد مناسب موسسات مجری است که توسط واحد نظارت و ارزیابی دفتر برنامه ریزی آموزشی در تهران و یا واحد آموزش استانها انجام می پذیرد.

10. کلیه موسساتی که موفق به اخذ مجوز برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دفتر برنامه ریزی آموزشی گردیده اند، در صورت ایجاد وقفه یک ساله در فعالیت های آموزشی، مجوز برگزاری دوره مذکور منتفی تلقی خواهد گردید.

 

شرایط لازم برای احراز موافقت نامه جهت برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت:

1. شرایط عمومی:

1-1.موسسه متقاضی باید از مراجع ذیصلاح مجوز تاسیس را دریافت کرده باشند بنابراین موسسات و یا شرکت هایی که دارای مجوز از مراجع ذیصلاح هستند می توانند تقاضای برگزاری دوره آموزشی را نمایند.

2-1. در بند موضوع اساسنامه موسسه متقاضی انجام فعالیت های آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ذکر شده باشد.

3-1. ارائه اصل و رونوشت اساسنامه و چاپ در روزنامه رسمی جهت متقاضیان در استان تهران و ارائه تاییدیه تمامی مدارک ممهور به مهر و امضای سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استانها جهت متقاضیان استان ها الزامی است.

4-1. در صورت هرگونه تغییر در نام موسسه مجری مراتب باید به طور قانونی از طریق مراجع ذیصلاح صورت گرفته و به این دفتر منعکس گردد.

2. امکانات و تجهیزات آموزشی:

1ـ2. کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای هر درس با نور و سیستم تهویه مناسب, تخته سفید, صندلی و میز مدرس, صندلی استاندارد آموزشی دسته‌دار (به تعداد حداقل 20 عدد), با در نظر گرفتن فواصل مناسب و نیز تجهیزات استاندارد برای همان درس در برنامه‌های آموزشی اعم از ثابت و قابل حمل

2-2- دارا بودن کتابخانه مناسب برای استفاده مدرسان و فراگیران شامل لغت‌نامه‌های عمومی و تخصصی به زبان‌های فارسی و بین المللی مورد آموزش و چند زبانه, کتاب‌های تخصصی به ازای هر درس حداقل دو عنوان, کتاب‌های درسی و جزوات آموزشی دوره‌های مورد آموزش از هر کدام حداقل سه عنوان, مجلات تخصصی در زمینه دوره‌های آموزشی مرتبط فارسی و بین المللی و قرائت‌خانه دانشجویی در شرایط افزایش فراگیران در حال آموزش از یک‌صد نفر.

3ـ2. فضای کافی برای اجتماع و استراحت فراگیران در زنگ تفریح

4ـ2. استفاده متناسب از تصاویر,عکس‌ها و نوشتارهای آموزشی و مرتبط با موضوع دوره‌ها در فضاهای آموزشی و عمومی

5ـ2. دستشویی و توالت‌ مجزا برای خانم‌ها و آقایان

تبصره 1: هرگونه جابه‌‌جایی در محل برگزاری دوره‌ها می بایست با اخذ موافقت قبلی از دفتر برنامه‌ریزی آموزشی صورت پذیرد.

تبصره 2: به منظور آشنایی بیشتر مؤسسات متقاضی با استانداردهای دفتر برنامه‌ریزی آموزشی درخصوص امکانات و تجهیزات فضای آموزشی، نمونه فرم بازدید از فضای آموزشی مؤسسات متقاضی ارائه می‌گردد. (پیوست شماره 2).

3. مدرسان و مربیان آموزشی:

1ـ3. مدرسان و مربیان باید فرم مربوط به تدریس را تکمیل نموده و به همراه مدارک و مستندات از طریق موسسه متقاضی به دفتر برنامه ریزی آموزشی ارسال نمایند.(پیوست شماره3)

تبصره(1): مدرسان باید دارای مدرک تحصیلی معتبر دانشگاهی باشند.

تبصره(2): جهت تدریس دروس عملی مدرسان باید دارای حداقل5  سال تجربه عملی در زمینه مورد نظر باشند.

2-3.شرط لازم جهت تدریس مربیان و مدرسان در دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی، کسب حدنصاب امتیاز مورد نظر واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی می باشد.

3-3. حداقل تعداد مدرسان معرفی شده از سوی موسسات که موفق به کسب امتیاز لازم برای تدریس از سوی واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی می گردند، به شرح ذیل می باشد:

-          دوره آموزش راهنمایان طبیعت گردی حداقل 10 نفر

-          دوره آموزش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی حداقل هشت نفر

-          دوره آموزش مدیریت فنی خدمات مسافرتی حداقل 5 نفر

-          دوره آموزش تخصصی هتلداری (اقامتی- پذیرایی) حداقل 4 نفر

4-3. مدرسان و مربیانی که توسط موسسات متقاضی به عنوان عضو ثابت معرفی می شوند، تنها می توانند در دو موسسه عنوان مدرس یا مربی را داشته باشند.

5-3. درصورت هرگونه تغییر در ترکیب مدرسان موسسات مجری دوره های آموزشی، مراتب باید طی مکاتبه رسمی به دفتر برنامه ریزی آموزشی اعلام گردد.

6-3.مدرسان حائز شرایط جهت تدریس، تنها مجاز به تدریس در 2 عنوان درسی اعلام شده طبق فرم ارزیابی دفتر برنامه ریزی آموزشی خواهند بود.

7-3- متقاضیان تدریس دوره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می بایست از طریق یکی از موسسات دارای مجوز یا موسسه متقاضی درخواست برگزاری دوره های کوتاه مدت دفتر برنامه ریزی آموزشی معرفی گردند.

تبصره: موسسات نیز ترجیحاً می بایست افراد حائز شرایط دارای مدرک تحصیلی مرتبط با درس مورد تقاضا جهت تدریس را معرفی نمایند. 

4. امور آموزشی:

1ـ 4. مدیر عامل، مسئول حسن اجرای موافقت‌نامه آموزشی و رعایت کلیه قوانین و آیین نامه های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی شناخته می‌شود.

2ـ 4. مسئول آموزش، شغل تمام وقت محسوب می شود و مانع اشتغال رسمی فرد در دوایر دولتی و خصوصی می گردد.

3-4. انتصاب مسئول آموزش مؤسسه مستلزم تأیید واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه‌ریزی آموزشی است که دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و پنج سال تجربه در امور آموزشی از جمله این شرایط می‌باشد.

تبصره(1): در صورت معرفی یک‌نفر به عنوان مدیر عامل و مسئول آموزش مؤسسه, فرد معرفی شده باید شرایط احراز هر دو پست را دارا باشد.

تبصره(2): درصورت تغییر مسئول آموزش موسسه، مراتب طی مکاتبه رسمی ضمن معرفی مسئول آموزش جدید همراه با ارسال مدارک و سوابق مثبت به این دفتر اعلام گردد.

4ـ4. ثبت‌نام متقاضیان در دوره‌های آموزشی مستلزم رعایت شرایط تعیین شده از سوی دفتر برنامه‌ریزی آموزشی از جمله مدرک تحصیلی, سوابق تجربی, سن وغیره برای هر دوره می‌باشد.

5ـ4.عدم رعایت ضوابط و آیین‌نامه‌‌های مصوب دفتر برنامه‌ریزی آموزشی توسط مؤسسه مجری در مرحله اول منجر به اعلام اخطار و در صورت تکرار موجب عدم تمدید مجوز خواهد شد. بدیهی است تصمیم‌گیری در این خصوص از سوی واحد ارزیابی و نظارت صورت می‌پذیرد.

6ـ4. کلیه کسانی که مایلند در دوره‌های آموزش های تخصصی خدمات مسافرتی و گردشگری ثبت‌نام کنند در صورت لزوم باید در آزمون ورودی (کتبی و شفاهی) دوره‌ها که به صورت سراسری توسط دفتر برنامه‌ریزی آموزشی برگزار می‌شود، شرکت کرده و حد نصاب نمره ورودی راکسب نمایند.

7ـ4. میزان شهریه دوره‌هایی که مجوز برگزاری آن‌ها صادر گردیده باید از سوی آنها به دفتر برنامه ریزی آموزشی اعلام تا پس از بررسی مورد تایید قرار گیرد.

8ـ4. شرکت فراگیران در آزمون پایان دوره مشروط به گذراندن کامل برنامه آموزشی, از جمله رعایت حضور به موقع و قبولی فراگیر در آزمون‌های داخلی مؤسسه می‌باشد.

9ـ4. صدور گواهی‌نامه پایان دوره برای دوره‌های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی از سوی موسسات مجری ممنوع می‌باشد.

10ـ4. مسئول آموزش در مؤسسه مجری موظف به نظارت بر اجرای مؤثر برنامه‌های کارورزی و ارائه گزارش به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی می باشد. 

5. سایر شرایط:

1ـ5. نام مؤسسات آموزشی دارای مجوز, در فهرست مؤسسات مجری دوره‌های آموزشی دفتر برنامه‌ریزی آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درج و در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

2ـ5.مؤسسات آموزشی دارای مجوز برگزاری دوره‌ها مجاز به درج نام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آرم سازمان در فراخوانها، سربرگ‌ها, کارت شناسایی و تابلوی مؤسسه خود نمی باشند و تنها می‌توانند  خود را به‌عنوان مجری دوره‌های آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی نمایند.

3ـ5. موسسات مجری برگزاری دوره های آموزشی ملزم به معرفی فضای آموزشی مناسب و مستقل می باشند. در صورت استفاده از فضای موقت و استیجاری می بایست اجاره نامه ( حداقل یکساله) معتبر ارائه نمایند.

4-5. موسسات مجری دوره های آموزشی که طی توافقنامه با مراکز و موسسات مختلف از فضای آموزشی آنها جهت برگزاری دوره ها استفاده می نمایند، مجاز به درج نام ، عنوان و یا مکاتبه رسمی با سربرگ موسسه مذکور نمیباشند.

5ـ5. به مؤسسات آموزشی دارای مجوز برای مشارکت در طرح‌ها، برنامه‌های پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزشی در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرصت‌های آموزشی داخل و خارج از کشور اولویت داده خواهد شد.

6ـ5. برای دریافت مجوز برگزاری دوره‌های پیشرفته، تربیت مدرس و مربی, علاوه بر شروط مذکور در این آیین‌نامه, تجربه موفق اجرای دو دوره آموزش پایه در هر رشته و تکمیل پرسش‌نامه درخواست ضروری است.

7ـ5. ارزیابی فعالیت آموزشی مؤسسه, توسط کارشناسان واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه‌ریزی آموزشی انجام و در استانها توسط سازمان در استان صورت پذیرفته و جهت تمدید مجوز مؤسسه به واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی ارائه می‌گردد.

تبصره: در صورتی که فعالیت مؤسسه کمتر از حد قابل قبول ارزیابی گردد, طبق مقررات دفتر برنامه ریزی آموزشی تصمیم گیری خواهد شد.

8 ـ5. درصورت بروز اختلاف بین مؤسسات مجری و فراگیران درخصوص دوره‌های آموزشی، موضوع طی یک کمیته سه‌جانبه متشکل از فراگیر, مدیر عامل مؤسسه آموزشی و یا نماینده مدیر عامل مؤسسه به همراه نماینده دفتر برنامه‌ریزی آموزشی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. درصورت عدم حصول نتیجه مورد قبول طرفین, نظر دفتر برنامه‌ریزی آموزشی حکم قطعی خواهد بود. در صورت عدم اجرای حکم، پرونده به دفتر حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جهت رسیدگی ارسال می گردد.

6. سایر استانداردها:

1ـ6. درصورت قبولی در آزمون ورودی و مصاحبه، فراگیر فرصت خواهد داشت تا حداکثر ظرف مدت 2 سال نسبت به ثبت نام و گذراندن دوره اقدام نماید.

2ـ6. پذیرفته شدگان در آزمون ورودی جهت گذراندن دوره، باید به همان موسسه ای مراجعه نمایند که ثبت نام آزمون ورودی را در آن انجام داده اند. درصورت تمایل داوطلب جهت گذراندن دوره در موسسات دیگر، این امر باید با توافق طرفین و تایید دفتر برنامه ریزی آموزشی صورت پذیرد.

3ـ6. ثبت نام از فراگیران در موسسات جهت گذراندن دوره های آموزشی پس از قبولی در آزمون ورودی و مصاحبه امکان پذیر می باشد، در غیر اینصورت با موسسه متخلف طبق مقررات برخورد خواهد شد.

4ـ6.آزمون پایان دوره طبق دستورالعمل پیوست برگزار خواهد شد. (پیوست 4)

5ـ6. حدنصاب نمره قبولی در آزمون ورودی مدیریت فنی دفاتر خدمات سیاحتی 50% نمره کل و برای دوره های راهنمایان کسب حدنصاب 60% نمره کل الزامی می باشد.

6ـ6.در کلیه آزمون‌ها, اسامی قبول شدگان اعلام خواهد شد, مهلت اعتراض برای رسیدگی مجدد، دو هفته بعد از تاریخ اعلام نتایج است که غیر قابل تمدید می‌باشد.

7ـ6. ظرفیت استاندارد برای کلاس‌های نظری بیست ‌نفر و کارگاه‌های عملی شانزده نفر می‌باشد, مگر در مواردی که در برنامه درسی استاندارد دیگری تعریف عنوان شده باشد. عدم رعایت ضوابط و آئین نامه های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی توسط موسسه مجری در مرحله اول منجر به اعلام اخطار و در صورت تکرار موجب عدم تمدید مجوز خواهد شد. بدیهی است تصمیم گیری در این خصوص از سوی دفتر برنامه ریزی آموزشی صورت می پذیرد.  

پیوست شماره 1

پرسش‌نامه درخواست برگزاری
دوره‌های آموزش کوتاه مدت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

لطفاً با دقت و بدون قلم‌خوردگی به سؤالات مندرج در این پرسش‌نامه پاسخ دهید

الف) اطلاعات پایه:

1. نام موسسه درخواست کننده:

2. تاریخ تأسیس و شماره ومحل ثبت:

3. مدیر عامل مؤسسه: (ارائه رزومه الزامی می‌باشد)

4. مدیر مسئول آموزش‌های کوتاه مدت مؤسسه: (شرط حداقل مدرک تحصیلی کارشناس و پنج سال سابقه آموزشی با تأکید بر موضوع آموزش‌های میراث فرهنگی و گردشگری) (ارائه تصویر آخرین مدرک تحصیلی و گواهی‌نامه سابقه آموزشی الزامی است).

5. سایر اطلاعات برای معرفی مؤسسه: (اساس‌نامه و سایر مجوز‌های قانونی مؤسسه پیوست شود) شرط تناسب مؤسسات و اهداف و انگیزه‌های تأسیس مؤسسه, زمینه اصلی فعالیت. مؤسسات حامی و همکار تخصصی و تجربی مؤسسه با اهداف موضوع:

6. نشانی, صندوق پستی, نمابر, پست الکترونیک و شماره تلفن:

امضاء و مهر مدیر عامل موسسه           امضاء و مهر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

ب) تجارب و قابلیت‌ها:

1. تجارب و سوابق آموزشی و پژوهشی, به‌شرط وجود فعالیت‌ها موفقیت‌های قبلی مؤسسه

2. عناوین دوره‌های مورد درخواست مؤسسه جهت برگزاری (سابقه فعالیت مؤسسه می‌بایست با دوره‌های درخواستی از سوی آن مؤسسه انطباق داشته باشد.)

ج) تسهیلات و خدمات آموزشی:

1. محل برگزاری آموزش‌ها, نشانی و کروکی فضاها و ارتباطات داخلی و دسترسی‌ها: (اطلاعات با دقت لازم)

2. کلاس‌ها, تعداد ظرفیت هر کلاس به ترتیب شماره مندرج در کروکی درج شود (در مورد هر کلاس فضای سرانه

3. تجهیزات آموزشی, دیداری و شنیداری موجود در کلاس‌ها: (در صورت نبود تجهیزات تاریخ تهیه و نصب)

4. سایر امکانات آموزشی وکمک آموزشی و رفاهی فرهنگی شامل کتابخانه, قرائت‌خانه, کارگاه‌های رایانه و فنی, آزمایشگاه زبان, خدمات چاپ و تکثیر, اینترنت و مانند آن‌ها.

د) نیرو ی انسانی:

1. امور آموزشی کادر شاغل در امور ثبت‌نام, کنترل و اداره کلاس‌ها و تأمین خدمات دانشجویی (هرپنجاه دانشجو یک‌نفر)

2. گروه علمی اعم از کارشناسان و مدرسان همکار: (کادر آموزشی با تأکید بر مدرسان دروس تخصصی دوره‌های درخواستی شرط اصلی پذیرش مؤسسه و تدوام فعالیت آن خواهد بود).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 پیوست شماره 2

نمونه  فرم بازدید از فضای آموزشی مؤسسات متقاضی

v       ناممؤسسه:

v       نام مدیرموسسه:

v       آدرس مؤسسه:

v       نام بازدیدکننده:.

v       تاریخ بازید:    

شرح سوال

ضعیف

متوسط

خوب

عالی

جمع

1. شاخص‌های فیزیکی بنا از نظر استانداردهای آموزشی (نورکافی کلاس‌ها و راهروها, امکانات حرارتی و برودتی)

 

 

 

 

 

2. سهولت تردد به محل آموزش

 

 

 

 

 

3. امکانات و تجهیزات آموزشی (صندلی دسته‌دار, تخته سیاه, وایت‌برد)

 

 

 

 

 

4. امکانات و تجهیزات کمک آموزشی (تلویزیون, اسلایدر, اورهد, ویدئو, اوپک, ویدئو پروجکشن)

 

 

 

 

 

5. امکانات رایانه‌ای (سخت‌افزار و نرم‌افزار)

 

 

 

 

 

.کارگاه تخصصی

1. دوره‌های هتلداری و پذیرایی

1.رستوران آموزش

 

 

 

 

 

2.تجهیزات رستوران

 

 

 

 

 

3.میزطراحی آشپزخانه

 

 

 

 

 

2. دوره‌های
هتلداری ـ اقامتی

1.اتاق هتل: نمونه

 

 

 

 

 

2.تجهیزات رایج در اتاق

 

 

 

 

 

3.دسک رزرواسیون

 

 

 

 

 

3.دوره‌های خدمات مسافرتی

1. نقشه ایران (سیاسی, توریستی, طبیعی)

 

 

 

 

 

2. فیلم و CD آموزشی

 

 

 

 

 

7. کتابخانه تخصصی (با ذکر تعداد کتاب)

 

 

 

 

 

8. کلاس‌های آموزشی(2 متر مربع برای هر دانشجو) همراه با ذکر تعداد‌کلاس

 

 

 

 

 

9. تناسب کلی فضای آموزشی با نوع دوره‌های درخواستی

 

 

 

 

 

·           توجه: در صورت نبود هر کدام از شاخص‌های ارزیابی فوق وجود نداشتن آن ذکر گردد.

امضاء بازدیدکننده                          امضاءو مهر سازمان میراث فرهنگی،صنایع  دستیو گردشگری

                 

پیوست شماره 3

«فرم مشخصات مدرس»

1. مشخصات فردی:

 نام و نام خانوادگی:                        تاریخ تولد:                        شماره تماس:

2. سوابق تحصیلی: (آخرین مدرک تحصیلی ضمیمه گردد)

·          توجه: تأییدیه وزارت علوم برای آندسته از مدرسینی که در خارج از کشور تحصیل نموده‌اند و یا از یکی از شعبه‌های دانشگاه‌های خارج از ایران موفق به اخذ دانشنامه گردیده‌اند الزامی است.

ردیف

مدرک تحصیلی

رشته تحصیلی گرایش

تاریخ اخذ مدرک

مؤسسه اخذ مدرک

1

دیپلم

 

 

 

2

کاردان

 

 

 

3

کارشناس

 

 

 

4

کارشناس ارشد

 

 

 

5

دکتری

 

 

 

3. سوابق تدریس در رشته های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری (ارائه گواهی‌نامه تدریس ازمؤسسه مربوط الزامی است)

ردیف

نام استان

نام مؤسسه

نام دروس تدریس شده

ازتاریخ

تاتاریخ

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

4. سوابق تدریس غیر مرتبط و تشویقات ( ارائه مدارک لازم الزامی می باشد)

ردیف

محل تدریس

نام درس تدریس شده

تعداد واحدهای تدریس شده

مقطع تحصیلی

از تاریخ

تا تاریخ

نظری

عملی

 

1

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

5. شرکت در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مرتبط (الصادق مدارک الزامی است)

ردیف

نام دوره

محل برگزاری

نام مؤسسه یا سازمان برگزارگننده

تعداد ساعات دوره

تاریخ برگزاری دوره

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

6. سوابق تجربی مرتبط (ذکر نوع مسئولیت به همراه تاریخ شروع و خاتمه اشتغال پست الزامی است):

7. عناوین انتشارات (شامل ترجمه, تألیف, گزارشات عملی) همراه با تاریخ انتشار. (مرتبط)

8. با توجه به رشته تحصیلی و سوابق تجربی علاقمند به تدریس در چه رشته‌های میراث فرهنگی و گردشگری می‌باشید. (حداکثر سه عنوان درسی

مهر و امضاء موسسه                                         

صحت مندرجات فوق تأیید می‌شود.                 امضا مدرس

پیوست شماره 4

دستور العمل آزمون پایان دوره های مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی  و راهنمایان طبیعت گردی از سال 1386

آزمون پایان دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و راهنمایان طبیعت گردی از سال 1386 بصورت غیرمتمرکز توسط موسسات آموزش مجری دوره های آموزشی با نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها با شرایط زیر برگزارمی گردد.

1- سئوالات آزمون براساس منابع درسی اعلام شده برای هر درس بصورت چهارگزینه ای،  تشریحی و یا ترکیبی از آن توسط مدرسان مربوطه در هر موسسه طراحی و آزمون برگزار می شود. یک نسخه از سوالات، بعد از برگزاری آزمون پایان دوره (حداکثر یک هفته پس از آزمون) باید از سوی موسسات آموزشی به دفتر برنامه ریزی آموزشی ارسال شود.

2- برنامه زمانبندی حداقل سه هفته قبل از شروع آزمونها باید از سوی موسسات آموزشی به دفتر برنامه ریزی آموزشی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اعلام گردد. ضروری است نماینده سازمان در استان و در صورت ضرورت نماینده دفتر برنامه ریزی آموزشی در آزمون بعنوان ناظر حضور خواهد داشت.

3- فقط فراگیران واجد شرایط می توانند در آزمون پایان دوره شرکت نمایند قبولی در آزمون ورودی کتبی و مصاحبه زبان خارجی و حضور در کلاسها از جمله شرایط فراگیران می باشد.

4- اوراق آزمون پایان دوره هر درس توسط مدرس مربوطه در موسسه تصحیح و نتایج آن اعلام می شود و اوراق باید در پرونده آموزشی فراگیران قرار گیرد.

5- نمرات هر یک از دروس آزمون پایان دوره باید در کارنامه فراگیران در بخش نمره آزمون جامع درج گردد.

6- حدنصاب قبولی در آزمون پایان دوره برای هر درس با احتساب آزمون معرفی حداقل 12 از 20 می باشد.(1/ک/18/1/86)

بدیهی است درصورت عدم رعایت هر یک از بندهای فوق از سوی موسسات آموزشی، نتایج آزمون برای دفتربرنامه ریزی آموزشی قابل قبول نخواهد بود.

«دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت میراث فرهنگی و گردشگری»

الف) آموزش‌های تخصصی گردشگری:

ý آموزش‌های تخصصی خدمات مسافرتی و گردشگری                                                تعداد ساعت

1ـ1 دورهراهنمایان ایرانگردی و جهانگردی                                                     313         

1ـ2 دوره راهنمایان فرهنگی                                                                                 180

1ـ3دوره راهنمایان طبیعت‌گردی                                                               323

1ـ 4 دوره راهنمایان دفاتر اطلاع‌رسانی                                                         150 

1ـ5 دوره راهنمایان محلی                                                                    110

1ـ6 دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات جهانگردی (بندب)                                         254

ý   آموزش‌های تخصصی هتلداری (اقامتی وپذیرایی)                                                                   

2ـ1 میزبانی ویژه کارکنان واحدهای اقامتی و پذیرایی                                         120

2ـ2 خانه داری هتل                                                                         120

2ـ3 فرانت آفیس هتل                                                                       120

2ـ4  مدیریت واحدهای اقامتی                                                                             90

2ـ5 مدیریت واحدهای پذیرایی                                                                   80

2ـ6 مدیریت بازاریابی فروش ویژه مدیران بازاریابی هتلهای 4و5 ستاره                      60                                              

2ـ7 مدیریت غذا و نوشابه (F&B)                                                              60

2ـ8 مدیریت واحد‌های پذیرایی بین راهی                                                      80

2ـ9 مدیریت رستوران                                                                                            60

2ـ10 آشپزی                                                                                216

ب) آموزش‌های پایه میراث فرهنگی و گردشگری :

1- آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه نیروی انتظامی مستقر در فرودگاهها(25) 

2.  ارتباط با جهانگردان ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک(30 )

3.  آشنایی با میراث فرهنگی و اشیاء تاریخی ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک( 30 )

4. آشنایی با صنایع دستی ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک(30 )

     5. آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه اعضاء کار  گروه گردشگری استانها (25)

     6. آشنایی با میراث فرهنگی ویژه نیروهای مسلح(10)

     7. آموزش مسئولین حفاظت مدیریت پاسداران میراث فرهنگی(16)

     8.  آموزش راهنمایان موزه‌ها(50)  

    9.  آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه مدیران و معلمان مدارس(25)

    10. آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه انجمنهای دانش آموزی و دانش آموزان و دانشجویان(25)                    

 11. آشنایی با صنعت گردشگری ویژه رانندگان وسایل نقلیه دسته‌جمعی توریستی (اتوبوس‌های توریستی).(25)         

  12.  آشنایی با صنعت گردشگری ویژه رانندگان تاکسی فرودگاهی(30)   

  13.  آشنایی با صنعت گردشگری ویژه فروشندگان صنایع دستی(30)      

 14.آموزش هنرهای سنتی (سفال, قالیبافی, معرق, ساز و ...).(24 تا 434

 

شیوه نامه صدور مجوز برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت گردشگری

شیوه نامه صدور مجوز برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت گردشگری

فرآیند صدور مجوز
برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت

1. موسسه متقاضی، درخواست کتبی خود را جهت برگزاری دوره های آموزشی به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه می نماید.

 تبصره: این امر در استان‌ها از طریق سازمان میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان انجام خواهد گرفت.

2.  موسسه متقاضی، شیوه‌نامه صدور مجوز را از دفتر برنامه‌ریزی آموزشی دریافت و نسبت به تکمیل پرسش‌نامه پیوست اقدام می‌نماید. لازم به ذکر است تکمیل کلیه پرسش‌های موجود در پرسش‌نامه الزامی است.

3. متقاضی باید پرسش‌نامه تکمیل شده را به همراه سوابق و کلیه مدارک مورد نیاز، طی مکاتبه ای رسمی به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی ارائه نماید. (پیوست شماره 1)

تبصره:متقاضیان در استان‌ها پرسش‌نامه تکمیل شده را به همراه کلیه سوابق و مدارک مورد نیاز به سازمان میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان ارائه خواهند نمود.

4. کارشناس مسئول رسیدگی به پرونده، اقدام به بررسی مدارک و مستندات ارائه شده توسط متقاضیان می نماید.

5. پس از اعلام نظر کارشناسی درصورت وجود نواقص احتمالی در مدارک ارسالی، موسسه متقاضی از تاریخ اعلام 30 روز مهلت دارد تا نسبت به تکمیل پرونده اقدام نماید، در غیر اینصورت به منزله انصراف تلقی خواهد شد.

6. پس از اظهار نظر کارشناسی مبنی بر تکمیل بودن پرونده متقاضی، موضوع در جلسه تخصصی واحد ارزیابی و نظارت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

7 .مستندات پرونده توسط واحد ارزیابی و نظارت دفتربرنامه‌ریزی آموزشی بررسی و نظر کارشناسی جهت تایید نهایی به مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی ارائه می گردد.

8. پس از تایید، دفتر برنامه‌ریزی آموزشی طی مکاتبه رسمی موافقت نهایی خود را با برگزاری دوره‌های آموزش کوتاه مدت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام می دارد.

9. پس از برگزاری یک دوره، تمدید مجوز منوط به ارائه گزارش تفصیلی عملکرد مناسب موسسات مجری است که توسط واحد نظارت و ارزیابی دفتر برنامه ریزی آموزشی در تهران و یا واحد آموزش استانها انجام می پذیرد.

10. کلیه موسساتی که موفق به اخذ مجوز برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دفتر برنامه ریزی آموزشی گردیده اند، در صورت ایجاد وقفه یک ساله در فعالیت های آموزشی، مجوز برگزاری دوره مذکور منتفی تلقی خواهد گردید.

 

شرایط لازم برای احراز موافقت نامه جهت برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت:

1. شرایط عمومی:

1-1.موسسه متقاضی باید از مراجع ذیصلاح مجوز تاسیس را دریافت کرده باشند بنابراین موسسات و یا شرکت هایی که دارای مجوز از مراجع ذیصلاح هستند می توانند تقاضای برگزاری دوره آموزشی را نمایند.

2-1. در بند موضوع اساسنامه موسسه متقاضی انجام فعالیت های آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ذکر شده باشد.

3-1. ارائه اصل و رونوشت اساسنامه و چاپ در روزنامه رسمی جهت متقاضیان در استان تهران و ارائه تاییدیه تمامی مدارک ممهور به مهر و امضای سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استانها جهت متقاضیان استان ها الزامی است.

4-1. در صورت هرگونه تغییر در نام موسسه مجری مراتب باید به طور قانونی از طریق مراجع ذیصلاح صورت گرفته و به این دفتر منعکس گردد.

2. امکانات و تجهیزات آموزشی:

1ـ2. کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای هر درس با نور و سیستم تهویه مناسب, تخته سفید, صندلی و میز مدرس, صندلی استاندارد آموزشی دسته‌دار (به تعداد حداقل 20 عدد), با در نظر گرفتن فواصل مناسب و نیز تجهیزات استاندارد برای همان درس در برنامه‌های آموزشی اعم از ثابت و قابل حمل

2-2- دارا بودن کتابخانه مناسب برای استفاده مدرسان و فراگیران شامل لغت‌نامه‌های عمومی و تخصصی به زبان‌های فارسی و بین المللی مورد آموزش و چند زبانه, کتاب‌های تخصصی به ازای هر درس حداقل دو عنوان, کتاب‌های درسی و جزوات آموزشی دوره‌های مورد آموزش از هر کدام حداقل سه عنوان, مجلات تخصصی در زمینه دوره‌های آموزشی مرتبط فارسی و بین المللی و قرائت‌خانه دانشجویی در شرایط افزایش فراگیران در حال آموزش از یک‌صد نفر.

3ـ2. فضای کافی برای اجتماع و استراحت فراگیران در زنگ تفریح

4ـ2. استفاده متناسب از تصاویر,عکس‌ها و نوشتارهای آموزشی و مرتبط با موضوع دوره‌ها در فضاهای آموزشی و عمومی

5ـ2. دستشویی و توالت‌ مجزا برای خانم‌ها و آقایان

تبصره 1: هرگونه جابه‌‌جایی در محل برگزاری دوره‌ها می بایست با اخذ موافقت قبلی از دفتر برنامه‌ریزی آموزشی صورت پذیرد.

تبصره 2: به منظور آشنایی بیشتر مؤسسات متقاضی با استانداردهای دفتر برنامه‌ریزی آموزشی درخصوص امکانات و تجهیزات فضای آموزشی، نمونه فرم بازدید از فضای آموزشی مؤسسات متقاضی ارائه می‌گردد. (پیوست شماره 2).

3. مدرسان و مربیان آموزشی:

1ـ3. مدرسان و مربیان باید فرم مربوط به تدریس را تکمیل نموده و به همراه مدارک و مستندات از طریق موسسه متقاضی به دفتر برنامه ریزی آموزشی ارسال نمایند.(پیوست شماره3)

تبصره(1): مدرسان باید دارای مدرک تحصیلی معتبر دانشگاهی باشند.

تبصره(2): جهت تدریس دروس عملی مدرسان باید دارای حداقل5  سال تجربه عملی در زمینه مورد نظر باشند.

2-3.شرط لازم جهت تدریس مربیان و مدرسان در دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی، کسب حدنصاب امتیاز مورد نظر واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی می باشد.

3-3. حداقل تعداد مدرسان معرفی شده از سوی موسسات که موفق به کسب امتیاز لازم برای تدریس از سوی واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی می گردند، به شرح ذیل می باشد:

-          دوره آموزش راهنمایان طبیعت گردی حداقل 10 نفر

-          دوره آموزش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی حداقل هشت نفر

-          دوره آموزش مدیریت فنی خدمات مسافرتی حداقل 5 نفر

-          دوره آموزش تخصصی هتلداری (اقامتی- پذیرایی) حداقل 4 نفر

4-3. مدرسان و مربیانی که توسط موسسات متقاضی به عنوان عضو ثابت معرفی می شوند، تنها می توانند در دو موسسه عنوان مدرس یا مربی را داشته باشند.

5-3. درصورت هرگونه تغییر در ترکیب مدرسان موسسات مجری دوره های آموزشی، مراتب باید طی مکاتبه رسمی به دفتر برنامه ریزی آموزشی اعلام گردد.

6-3.مدرسان حائز شرایط جهت تدریس، تنها مجاز به تدریس در 2 عنوان درسی اعلام شده طبق فرم ارزیابی دفتر برنامه ریزی آموزشی خواهند بود.

7-3- متقاضیان تدریس دوره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می بایست از طریق یکی از موسسات دارای مجوز یا موسسه متقاضی درخواست برگزاری دوره های کوتاه مدت دفتر برنامه ریزی آموزشی معرفی گردند.

تبصره: موسسات نیز ترجیحاً می بایست افراد حائز شرایط دارای مدرک تحصیلی مرتبط با درس مورد تقاضا جهت تدریس را معرفی نمایند. 

4. امور آموزشی:

1ـ 4. مدیر عامل، مسئول حسن اجرای موافقت‌نامه آموزشی و رعایت کلیه قوانین و آیین نامه های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی شناخته می‌شود.

2ـ 4. مسئول آموزش، شغل تمام وقت محسوب می شود و مانع اشتغال رسمی فرد در دوایر دولتی و خصوصی می گردد.

3-4. انتصاب مسئول آموزش مؤسسه مستلزم تأیید واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه‌ریزی آموزشی است که دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و پنج سال تجربه در امور آموزشی از جمله این شرایط می‌باشد.

تبصره(1): در صورت معرفی یک‌نفر به عنوان مدیر عامل و مسئول آموزش مؤسسه, فرد معرفی شده باید شرایط احراز هر دو پست را دارا باشد.

تبصره(2): درصورت تغییر مسئول آموزش موسسه، مراتب طی مکاتبه رسمی ضمن معرفی مسئول آموزش جدید همراه با ارسال مدارک و سوابق مثبت به این دفتر اعلام گردد.

4ـ4. ثبت‌نام متقاضیان در دوره‌های آموزشی مستلزم رعایت شرایط تعیین شده از سوی دفتر برنامه‌ریزی آموزشی از جمله مدرک تحصیلی, سوابق تجربی, سن وغیره برای هر دوره می‌باشد.

5ـ4.عدم رعایت ضوابط و آیین‌نامه‌‌های مصوب دفتر برنامه‌ریزی آموزشی توسط مؤسسه مجری در مرحله اول منجر به اعلام اخطار و در صورت تکرار موجب عدم تمدید مجوز خواهد شد. بدیهی است تصمیم‌گیری در این خصوص از سوی واحد ارزیابی و نظارت صورت می‌پذیرد.

6ـ4. کلیه کسانی که مایلند در دوره‌های آموزش های تخصصی خدمات مسافرتی و گردشگری ثبت‌نام کنند در صورت لزوم باید در آزمون ورودی (کتبی و شفاهی) دوره‌ها که به صورت سراسری توسط دفتر برنامه‌ریزی آموزشی برگزار می‌شود، شرکت کرده و حد نصاب نمره ورودی راکسب نمایند.

7ـ4. میزان شهریه دوره‌هایی که مجوز برگزاری آن‌ها صادر گردیده باید از سوی آنها به دفتر برنامه ریزی آموزشی اعلام تا پس از بررسی مورد تایید قرار گیرد.

8ـ4. شرکت فراگیران در آزمون پایان دوره مشروط به گذراندن کامل برنامه آموزشی, از جمله رعایت حضور به موقع و قبولی فراگیر در آزمون‌های داخلی مؤسسه می‌باشد.

9ـ4. صدور گواهی‌نامه پایان دوره برای دوره‌های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی از سوی موسسات مجری ممنوع می‌باشد.

10ـ4. مسئول آموزش در مؤسسه مجری موظف به نظارت بر اجرای مؤثر برنامه‌های کارورزی و ارائه گزارش به دفتر برنامه‌ریزی آموزشی می باشد. 

5. سایر شرایط:

1ـ5. نام مؤسسات آموزشی دارای مجوز, در فهرست مؤسسات مجری دوره‌های آموزشی دفتر برنامه‌ریزی آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درج و در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

2ـ5.مؤسسات آموزشی دارای مجوز برگزاری دوره‌ها مجاز به درج نام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آرم سازمان در فراخوانها، سربرگ‌ها, کارت شناسایی و تابلوی مؤسسه خود نمی باشند و تنها می‌توانند  خود را به‌عنوان مجری دوره‌های آموزشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی نمایند.

3ـ5. موسسات مجری برگزاری دوره های آموزشی ملزم به معرفی فضای آموزشی مناسب و مستقل می باشند. در صورت استفاده از فضای موقت و استیجاری می بایست اجاره نامه ( حداقل یکساله) معتبر ارائه نمایند.

4-5. موسسات مجری دوره های آموزشی که طی توافقنامه با مراکز و موسسات مختلف از فضای آموزشی آنها جهت برگزاری دوره ها استفاده می نمایند، مجاز به درج نام ، عنوان و یا مکاتبه رسمی با سربرگ موسسه مذکور نمیباشند.

5ـ5. به مؤسسات آموزشی دارای مجوز برای مشارکت در طرح‌ها، برنامه‌های پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزشی در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرصت‌های آموزشی داخل و خارج از کشور اولویت داده خواهد شد.

6ـ5. برای دریافت مجوز برگزاری دوره‌های پیشرفته، تربیت مدرس و مربی, علاوه بر شروط مذکور در این آیین‌نامه, تجربه موفق اجرای دو دوره آموزش پایه در هر رشته و تکمیل پرسش‌نامه درخواست ضروری است.

7ـ5. ارزیابی فعالیت آموزشی مؤسسه, توسط کارشناسان واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه‌ریزی آموزشی انجام و در استانها توسط سازمان در استان صورت پذیرفته و جهت تمدید مجوز مؤسسه به واحد ارزیابی و نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی ارائه می‌گردد.

تبصره: در صورتی که فعالیت مؤسسه کمتر از حد قابل قبول ارزیابی گردد, طبق مقررات دفتر برنامه ریزی آموزشی تصمیم گیری خواهد شد.

8 ـ5. درصورت بروز اختلاف بین مؤسسات مجری و فراگیران درخصوص دوره‌های آموزشی، موضوع طی یک کمیته سه‌جانبه متشکل از فراگیر, مدیر عامل مؤسسه آموزشی و یا نماینده مدیر عامل مؤسسه به همراه نماینده دفتر برنامه‌ریزی آموزشی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. درصورت عدم حصول نتیجه مورد قبول طرفین, نظر دفتر برنامه‌ریزی آموزشی حکم قطعی خواهد بود. در صورت عدم اجرای حکم، پرونده به دفتر حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جهت رسیدگی ارسال می گردد.

6. سایر استانداردها:

1ـ6. درصورت قبولی در آزمون ورودی و مصاحبه، فراگیر فرصت خواهد داشت تا حداکثر ظرف مدت 2 سال نسبت به ثبت نام و گذراندن دوره اقدام نماید.

2ـ6. پذیرفته شدگان در آزمون ورودی جهت گذراندن دوره، باید به همان موسسه ای مراجعه نمایند که ثبت نام آزمون ورودی را در آن انجام داده اند. درصورت تمایل داوطلب جهت گذراندن دوره در موسسات دیگر، این امر باید با توافق طرفین و تایید دفتر برنامه ریزی آموزشی صورت پذیرد.

3ـ6. ثبت نام از فراگیران در موسسات جهت گذراندن دوره های آموزشی پس از قبولی در آزمون ورودی و مصاحبه امکان پذیر می باشد، در غیر اینصورت با موسسه متخلف طبق مقررات برخورد خواهد شد.

4ـ6.آزمون پایان دوره طبق دستورالعمل پیوست برگزار خواهد شد. (پیوست 4)

5ـ6. حدنصاب نمره قبولی در آزمون ورودی مدیریت فنی دفاتر خدمات سیاحتی 50% نمره کل و برای دوره های راهنمایان کسب حدنصاب 60% نمره کل الزامی می باشد.

6ـ6.در کلیه آزمون‌ها, اسامی قبول شدگان اعلام خواهد شد, مهلت اعتراض برای رسیدگی مجدد، دو هفته بعد از تاریخ اعلام نتایج است که غیر قابل تمدید می‌باشد.

7ـ6. ظرفیت استاندارد برای کلاس‌های نظری بیست ‌نفر و کارگاه‌های عملی شانزده نفر می‌باشد, مگر در مواردی که در برنامه درسی استاندارد دیگری تعریف عنوان شده باشد. عدم رعایت ضوابط و آئین نامه های مصوب دفتر برنامه ریزی آموزشی توسط موسسه مجری در مرحله اول منجر به اعلام اخطار و در صورت تکرار موجب عدم تمدید مجوز خواهد شد. بدیهی است تصمیم گیری در این خصوص از سوی دفتر برنامه ریزی آموزشی صورت می پذیرد.  

پیوست شماره 1

پرسش‌نامه درخواست برگزاری
دوره‌های آموزش کوتاه مدت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

لطفاً با دقت و بدون قلم‌خوردگی به سؤالات مندرج در این پرسش‌نامه پاسخ دهید

الف) اطلاعات پایه:

1. نام موسسه درخواست کننده:

2. تاریخ تأسیس و شماره ومحل ثبت:

3. مدیر عامل مؤسسه: (ارائه رزومه الزامی می‌باشد)

4. مدیر مسئول آموزش‌های کوتاه مدت مؤسسه: (شرط حداقل مدرک تحصیلی کارشناس و پنج سال سابقه آموزشی با تأکید بر موضوع آموزش‌های میراث فرهنگی و گردشگری) (ارائه تصویر آخرین مدرک تحصیلی و گواهی‌نامه سابقه آموزشی الزامی است).

5. سایر اطلاعات برای معرفی مؤسسه: (اساس‌نامه و سایر مجوز‌های قانونی مؤسسه پیوست شود) شرط تناسب مؤسسات و اهداف و انگیزه‌های تأسیس مؤسسه, زمینه اصلی فعالیت. مؤسسات حامی و همکار تخصصی و تجربی مؤسسه با اهداف موضوع:

6. نشانی, صندوق پستی, نمابر, پست الکترونیک و شماره تلفن:

امضاء و مهر مدیر عامل موسسه           امضاء و مهر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

ب) تجارب و قابلیت‌ها:

1. تجارب و سوابق آموزشی و پژوهشی, به‌شرط وجود فعالیت‌ها موفقیت‌های قبلی مؤسسه

2. عناوین دوره‌های مورد درخواست مؤسسه جهت برگزاری (سابقه فعالیت مؤسسه می‌بایست با دوره‌های درخواستی از سوی آن مؤسسه انطباق داشته باشد.)

ج) تسهیلات و خدمات آموزشی:

1. محل برگزاری آموزش‌ها, نشانی و کروکی فضاها و ارتباطات داخلی و دسترسی‌ها: (اطلاعات با دقت لازم)

2. کلاس‌ها, تعداد ظرفیت هر کلاس به ترتیب شماره مندرج در کروکی درج شود (در مورد هر کلاس فضای سرانه

3. تجهیزات آموزشی, دیداری و شنیداری موجود در کلاس‌ها: (در صورت نبود تجهیزات تاریخ تهیه و نصب)

4. سایر امکانات آموزشی وکمک آموزشی و رفاهی فرهنگی شامل کتابخانه, قرائت‌خانه, کارگاه‌های رایانه و فنی, آزمایشگاه زبان, خدمات چاپ و تکثیر, اینترنت و مانند آن‌ها.

د) نیرو ی انسانی:

1. امور آموزشی کادر شاغل در امور ثبت‌نام, کنترل و اداره کلاس‌ها و تأمین خدمات دانشجویی (هرپنجاه دانشجو یک‌نفر)

2. گروه علمی اعم از کارشناسان و مدرسان همکار: (کادر آموزشی با تأکید بر مدرسان دروس تخصصی دوره‌های درخواستی شرط اصلی پذیرش مؤسسه و تدوام فعالیت آن خواهد بود).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 پیوست شماره 2

نمونه  فرم بازدید از فضای آموزشی مؤسسات متقاضی

v       ناممؤسسه:

v       نام مدیرموسسه:

v       آدرس مؤسسه:

v       نام بازدیدکننده:.

v       تاریخ بازید:    

شرح سوال

ضعیف

متوسط

خوب

عالی

جمع

1. شاخص‌های فیزیکی بنا از نظر استانداردهای آموزشی (نورکافی کلاس‌ها و راهروها, امکانات حرارتی و برودتی)

 

 

 

 

 

2. سهولت تردد به محل آموزش

 

 

 

 

 

3. امکانات و تجهیزات آموزشی (صندلی دسته‌دار, تخته سیاه, وایت‌برد)

 

 

 

 

 

4. امکانات و تجهیزات کمک آموزشی (تلویزیون, اسلایدر, اورهد, ویدئو, اوپک, ویدئو پروجکشن)

 

 

 

 

 

5. امکانات رایانه‌ای (سخت‌افزار و نرم‌افزار)

 

 

 

 

 

.کارگاه تخصصی

1. دوره‌های هتلداری و پذیرایی

1.رستوران آموزش

 

 

 

 

 

2.تجهیزات رستوران

 

 

 

 

 

3.میزطراحی آشپزخانه

 

 

 

 

 

2. دوره‌های
هتلداری ـ اقامتی

1.اتاق هتل: نمونه

 

 

 

 

 

2.تجهیزات رایج در اتاق

 

 

 

 

 

3.دسک رزرواسیون

 

 

 

 

 

3.دوره‌های خدمات مسافرتی

1. نقشه ایران (سیاسی, توریستی, طبیعی)

 

 

 

 

 

2. فیلم و CD آموزشی

 

 

 

 

 

7. کتابخانه تخصصی (با ذکر تعداد کتاب)

 

 

 

 

 

8. کلاس‌های آموزشی(2 متر مربع برای هر دانشجو) همراه با ذکر تعداد‌کلاس

 

 

 

 

 

9. تناسب کلی فضای آموزشی با نوع دوره‌های درخواستی

 

 

 

 

 

·           توجه: در صورت نبود هر کدام از شاخص‌های ارزیابی فوق وجود نداشتن آن ذکر گردد.

امضاء بازدیدکننده                          امضاءو مهر سازمان میراث فرهنگی،صنایع  دستیو گردشگری

                 

پیوست شماره 3

«فرم مشخصات مدرس»

1. مشخصات فردی:

 نام و نام خانوادگی:                        تاریخ تولد:                        شماره تماس:

2. سوابق تحصیلی: (آخرین مدرک تحصیلی ضمیمه گردد)

·          توجه: تأییدیه وزارت علوم برای آندسته از مدرسینی که در خارج از کشور تحصیل نموده‌اند و یا از یکی از شعبه‌های دانشگاه‌های خارج از ایران موفق به اخذ دانشنامه گردیده‌اند الزامی است.

ردیف

مدرک تحصیلی

رشته تحصیلی گرایش

تاریخ اخذ مدرک

مؤسسه اخذ مدرک

1

دیپلم

 

 

 

2

کاردان

 

 

 

3

کارشناس

 

 

 

4

کارشناس ارشد

 

 

 

5

دکتری

 

 

 

3. سوابق تدریس در رشته های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری (ارائه گواهی‌نامه تدریس ازمؤسسه مربوط الزامی است)

ردیف

نام استان

نام مؤسسه

نام دروس تدریس شده

ازتاریخ

تاتاریخ

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

4. سوابق تدریس غیر مرتبط و تشویقات ( ارائه مدارک لازم الزامی می باشد)

ردیف

محل تدریس

نام درس تدریس شده

تعداد واحدهای تدریس شده

مقطع تحصیلی

از تاریخ

تا تاریخ

نظری

عملی

 

1

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

5. شرکت در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مرتبط (الصادق مدارک الزامی است)

ردیف

نام دوره

محل برگزاری

نام مؤسسه یا سازمان برگزارگننده

تعداد ساعات دوره

تاریخ برگزاری دوره

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

6. سوابق تجربی مرتبط (ذکر نوع مسئولیت به همراه تاریخ شروع و خاتمه اشتغال پست الزامی است):

7. عناوین انتشارات (شامل ترجمه, تألیف, گزارشات عملی) همراه با تاریخ انتشار. (مرتبط)

8. با توجه به رشته تحصیلی و سوابق تجربی علاقمند به تدریس در چه رشته‌های میراث فرهنگی و گردشگری می‌باشید. (حداکثر سه عنوان درسی

مهر و امضاء موسسه                                         

صحت مندرجات فوق تأیید می‌شود.                 امضا مدرس

پیوست شماره 4

دستور العمل آزمون پایان دوره های مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی  و راهنمایان طبیعت گردی از سال 1386

آزمون پایان دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و راهنمایان طبیعت گردی از سال 1386 بصورت غیرمتمرکز توسط موسسات آموزش مجری دوره های آموزشی با نظارت دفتر برنامه ریزی آموزشی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها با شرایط زیر برگزارمی گردد.

1- سئوالات آزمون براساس منابع درسی اعلام شده برای هر درس بصورت چهارگزینه ای،  تشریحی و یا ترکیبی از آن توسط مدرسان مربوطه در هر موسسه طراحی و آزمون برگزار می شود. یک نسخه از سوالات، بعد از برگزاری آزمون پایان دوره (حداکثر یک هفته پس از آزمون) باید از سوی موسسات آموزشی به دفتر برنامه ریزی آموزشی ارسال شود.

2- برنامه زمانبندی حداقل سه هفته قبل از شروع آزمونها باید از سوی موسسات آموزشی به دفتر برنامه ریزی آموزشی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اعلام گردد. ضروری است نماینده سازمان در استان و در صورت ضرورت نماینده دفتر برنامه ریزی آموزشی در آزمون بعنوان ناظر حضور خواهد داشت.

3- فقط فراگیران واجد شرایط می توانند در آزمون پایان دوره شرکت نمایند قبولی در آزمون ورودی کتبی و مصاحبه زبان خارجی و حضور در کلاسها از جمله شرایط فراگیران می باشد.

4- اوراق آزمون پایان دوره هر درس توسط مدرس مربوطه در موسسه تصحیح و نتایج آن اعلام می شود و اوراق باید در پرونده آموزشی فراگیران قرار گیرد.

5- نمرات هر یک از دروس آزمون پایان دوره باید در کارنامه فراگیران در بخش نمره آزمون جامع درج گردد.

6- حدنصاب قبولی در آزمون پایان دوره برای هر درس با احتساب آزمون معرفی حداقل 12 از 20 می باشد.(1/ک/18/1/86)

بدیهی است درصورت عدم رعایت هر یک از بندهای فوق از سوی موسسات آموزشی، نتایج آزمون برای دفتربرنامه ریزی آموزشی قابل قبول نخواهد بود.

«دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت میراث فرهنگی و گردشگری»

الف) آموزش‌های تخصصی گردشگری:

ý آموزش‌های تخصصی خدمات مسافرتی و گردشگری                                                تعداد ساعت

1ـ1 دورهراهنمایان ایرانگردی و جهانگردی                                                     313         

1ـ2 دوره راهنمایان فرهنگی                                                                                 180

1ـ3دوره راهنمایان طبیعت‌گردی                                                               323

1ـ 4 دوره راهنمایان دفاتر اطلاع‌رسانی                                                         150 

1ـ5 دوره راهنمایان محلی                                                                    110

1ـ6 دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات جهانگردی (بندب)                                         254

ý   آموزش‌های تخصصی هتلداری (اقامتی وپذیرایی)                                                                   

2ـ1 میزبانی ویژه کارکنان واحدهای اقامتی و پذیرایی                                         120

2ـ2 خانه داری هتل                                                                         120

2ـ3 فرانت آفیس هتل                                                                       120

2ـ4  مدیریت واحدهای اقامتی                                                                             90

2ـ5 مدیریت واحدهای پذیرایی                                                                   80

2ـ6 مدیریت بازاریابی فروش ویژه مدیران بازاریابی هتلهای 4و5 ستاره                      60                                              

2ـ7 مدیریت غذا و نوشابه (F&B)                                                              60

2ـ8 مدیریت واحد‌های پذیرایی بین راهی                                                      80

2ـ9 مدیریت رستوران                                                                                            60

2ـ10 آشپزی                                                                                216

ب) آموزش‌های پایه میراث فرهنگی و گردشگری :

1- آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه نیروی انتظامی مستقر در فرودگاهها(25) 

2.  ارتباط با جهانگردان ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک(30 )

3.  آشنایی با میراث فرهنگی و اشیاء تاریخی ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک( 30 )

4. آشنایی با صنایع دستی ویژه کارشناسان و ارزیابان گمرک(30 )

     5. آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه اعضاء کار  گروه گردشگری استانها (25)

     6. آشنایی با میراث فرهنگی ویژه نیروهای مسلح(10)

     7. آموزش مسئولین حفاظت مدیریت پاسداران میراث فرهنگی(16)

     8.  آموزش راهنمایان موزه‌ها(50)  

    9.  آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه مدیران و معلمان مدارس(25)

    10. آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری ویژه انجمنهای دانش آموزی و دانش آموزان و دانشجویان(25)                    

 11. آشنایی با صنعت گردشگری ویژه رانندگان وسایل نقلیه دسته‌جمعی توریستی (اتوبوس‌های توریستی).(25)         

  12.  آشنایی با صنعت گردشگری ویژه رانندگان تاکسی فرودگاهی(30)   

  13.  آشنایی با صنعت گردشگری ویژه فروشندگان صنایع دستی(30)      

 14.آموزش هنرهای سنتی (سفال, قالیبافی, معرق, ساز و ...).(24 تا 434