شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

منطق فازی در مدیریت



تاریخچه تئوری فازی

منطق فازی اولین بار توسط پروفسور لطفی زاده استاد علوم کامپیوتر دانشگاه برکلی (Berkeley) کالیفرنیا در مقاله ای تحت عنوان «مجموعه های فازی» در سال 1965 به دنیا عرضه شد، لیکن نزدیک به پنج سال طول کشید تا دانشمندان به کاربردهای آن دست یافتند و منطق فوق در سیستم های کنترلی مورد استفاده قرار گرفت.

تاریخچه تئوری فازی را می توان شامل موارد زیر دانست:

       1962  نیاز به ریاضیات جدید (ریاضیات مقادیر مبهم)که با نظریه احتمالات قابل توصیف نیستند.

           1965  نظریه مجموعه های فازی  

       1968مفاهیم الگوریتم فازی

          1970 تصمیم گیری فازی

       1971ترتیب فازی

          1973 کنترل فازی(سیستم های کنترلی)

 تعریف فازی :

         واژه فازی در فرهنگ لغت آکسفورد( مبهم, گنگ, نادقیق, درهم)

         منطق فازی (ریاضیات نامعین) عبارتست از عملیات روی اطلاعات نادقیق و تحلیل نادقیق اطلاعات

نظریه فازی:

         در شرایط عدم اطمینان، نظریة مجموعه های فازی،قادر است بسیاری از مفاهیم و متغیرها و سیستم هایی را که نادقیق هستند،



کاربرد منطق فازی در مدیریت

منطق فازی به عنوان یک تکنیک تصمیم گیری در صدد بهبود تصمیمات مدیران در شرایط مبهم و غیر دقیق می باشد .علم مدیریت فازی، ضمن ایجاد انعطاف پذیری در مدل، داده هایی نظیر دانش، تجربه و قضاوت انسانی را در مدل وارد کرده و پاسخ هایی کاملا کاربردی ارائه می دهد. با به کارگیری نظریه سیستم های فازی، مدیریت قادر خواهد بود در برابر موقعیت های پویای اقتصادی و اجتماعی به طور انعطاف پذیری پاسخگو باشد

از منطق فازی در بسیاری از شاخه های علوم از جمله «مدیریت اطلاعات» استفاده می شود. در سال 1975، با انتشار مقاله ای به زبان فرانسه در مورد جستجوی اطلاعات در شرایط فازی، این واژه به طور رسمی وارد ادبیات کتابداری و اطلاع رسانی شد. طبق اطلاعات ثبت شده در بانک اطلاعاتی LISA، بخش عمده ای از آنچه تاکنون در خصوص منطق فازی و مدیریت اطلاعات منتشر شده، بر ذخیره و بازیابی اطلاعات تمرکز داشته است. پس از آن، بیشترین کاربرد این مقوله به ترتیب در سازماندهی و فراهم آوری اطلاعات بوده است. اکنون برای تضمین امنیت شبکه های اطلاعاتی، از منطق فازی بهره برداری می شود. در برخی زمینه ها مانند مستندسازی و مدیریت رکوردها نیز تاکنون پژوهشی با موضوع فازی به انجام نرسیده است. در سالهای اخیر، رویکرد عمده این بحث به سمت نظامهای خبره و هوش مصنوعی سوق یافته است. به نظر می رسد برای حل بسیاری از گره های موجود در حوزه مدیریت اطلاعات، می توان از منطق فازی کمک گرفت.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.