شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

شاهوار

«فَالمُدَبِّراتِ أَمراً» «پس سوگند به تدبیر کنندگان کارها.»

درس های مدیریتی از فیلم پدر خوانده



منشا تئوری پدر خوانده از سری سه گانه؛ فیلم پدرخوانده است که در آن سبکی از مدیریت و سازمانی بی رحم را به تصویر کشید که نمایشی از قدرت ،کنترل و اراده بود. در این سری فیلم ها ال پاچینو در نقش مایکل کورلئونه، نسل دوم پدرخوانده و رییس خانواده کورلئونه ظاهر شد.

 

تئوری مدیریت پدرخوانده چیست؟

 در خلال انتقال قدرت از ویتو به مایکل، ماریو پوزو،  نویسنده سری فیلم های پدرخوانده، فرایند انتقال قدرت را در فضایی مبهم و عدم یقین به رشته تحریر درآورد. رفتار مایکل در این فیلم ارایه دهنده مدلی است که به هنگام مواجهه با شرایط بی ثباتی و عدم قطعیت میتوان از آن بهره جست خصوصا" زمانی که انگیزه افراد درگیر در فیلم ، شرافتمندانه نیست.



قدرت در نظام اجتماعی پدرخوانده به معنای حذف مطلق دشمنان و مخالفان است. شکی نیست که اقدامات پدرخوانده از نظر جامعه متمدن و اخلاق گرا مطرود و ناپسند می باشد  لیکن علیرغم این مساله، می توان از فیلم نکات زیادی در خصوص فرایندتثبیت پایه های قدرت  آموخت. در دنیای شرکت ها رقابت فزاینده برای تسلط بر بازار شاید نیازمند تمهیدات و ارزیابی های ویژه ای - ونه مخرب- مشابه اقدامات پدرخوانده قبل از پیاده سازی یک سازمان کیفی باشد.

 


 

قدرت نهفته در حقیقت قدرت آشکاری است که خفته باقی مانده است یا خفته نگاه داشته شده است تا در صورت لزوم و در زمان مقتضی متجلی شود...

به عنوان مثال چنانچه مدیری احساس ناامنی در موقعیتش کند و سایر روش های هدایت سازمانی اش (مثل گفت وگو و مذاکره) کارساز نباشد، چه بسا که متوسل به اعمال آشکار روابط مبتنی بر قدرت شود
 
در این شرایط با توجه به تمایل صاحبان قدرت به حفظ و حتی افزایش سطح قدرت شان، زمینه برای بروز قدرت های آشکار و پنهان و نهفته مهیا می شود و صاحب قدرت برآن می شود تا با به کارگیری قدرت، بازنده میدان نباشد. در این وضعیت با حالتی مواجه هستیم که از آن به «تولد پدرخوانده ها» در سازمان غیردولتی یاد می شود. پدرخوانده در شرایط اضطراری که قدرت یا اختیاراتش در مخاطره قرار می گیرد از انواع رویکرد ها برای  حفظ موقعیت اش استفاده می کند که برخی از آنها عبارتنداز :


رویکرد تهدید

پدرخوانده سازمان را تهدید به ترک می کند و از آنجایی که این فرد معمولاً به منابع (مالی، اطلاعات، ارتباطات) دسترسی دارد، ترک او سازمان را احتمالاً با بحران مواجه خواهد ساخت
    

رویکرد یار گیری

 پدرخوانده تلاش می کند با ابزارهای مختلفی مثل تطمیع و جابه جایی نیروها افرادی را برای جلب حمایت از خود بسیج کند. چهره های ناآشنا یا فراموش شده سازمان فراخوانده می شوند و آهنگ عضوگیری و جلب داوطلب در سازمان تغییر می کند.


توسل به اهرم های قدرت برون سازمانی

پدرخوانده سعی می کند با توسل به منابع قدرت برون سازمانی به هر طریق ممکن حرف و ایده خود را به کرسی بنشاند. سازمان های دولتی معمولاً پناهگاه خوبی برای این منظور هستند


تخریب شخصیت

پدرخوانده از هر موقعیتی برای تخریب شخصیت مخالفان استفاده می کند. مقام سازمانی او و ارتباطات اش با سایر سازمان ها و افراد موقعیت خوبی برای او جهت نیل به این مقصود فراهم می کند.


ایجاد فضای ابهام

پدرخوانده سعی می کند با پیچیده جلوه دادن وضعیت موجود و پنهان سازی اطلاعات، درک اعضا از موقعیت را با اشکال مواجه سازد و از جهل و غفلت حاصله به نفع جایگاه و موضع خود بهره برداری کند


تئوری مدیریت پدرخوانده مدلی از قدرت و کنترل درمقوله رهبری است.

به طور کلی مدیریت پدرخوانده مدلی است که به رهبران و مدیران در ابقاء، انتخاب و حذف افراد هم در ساختار سازمانی و هم در گروه رهبری کمک شایانی می نماید. این شیوه به تشریح روشی سیستماتیک می پردازد که به وسیله آن رهبران و مدیرانی که تازه به مسند قدرت رسیده اند می توانند ارزیابی اولیه ای از فرهنگ سازمانی شان داشته باشند و در صورت لزوم تغییراتی را به منظور موفقیت طولانی مدت پایه ریزی نماید.


پنج درس مهم رهبری از فیلم پرفروش و ماندگار پدر خوانده :

 

1 – روابط قدرتمندی بسازید

 

دیالوگ: ویتو کارلئونه: " یک  روزی ...و شاید اون روز هرگز نیاد، من بهت زنگ میزنم و از تو درخواست کمک میکنم. اما تا اون روز این کمک من رو به عنوان هدیه از من قبول کن."

در این دیالوگ پی به روابط مستحکمی که پدر خوانده بر پایه کمکی که به افراد دیگر می کند بنا نهاده است . پدر خوانده با کمک و لطف کردن در دیگران برای حل مشکلاتشان یک رابطه مستحکم و پرنفوذ از انواع مختلف مردم را درست میکند و ناخودآکاه حوزه نفوذ و قدرتش را گسترش میدهند.

مدیران برای موفقیت باید رابطه ای با کیفیت و بلند مدت با خبره های سرمایه گذاری ، تکنولوژی در هر حوزه مربوط به کسب و کارتان داشته باشند.

 

2- به دیگران اعتبار دهید.

دیالوگ ویتو کارلئونه: " چیه چه مرگت شده؟ فکر کنم داری نرم میشی".

درس دیگری که پدر خوانده برای ما دارد اینست که در شرایط سخت باید مستحکم تر باشید. در شرایطی که پدر خوانده ناخواسته چند نقطه ضعف خود را نشان داد دشمنان سریعا به او حمله کردند.

مدیران بایستی آکاه باشند اگر چه اشتباهات آنها باعث از بین رفتن شما نشود ولی برای موفقیت در کار باید سخت باشید و در اهدافتان متمرکز شود. یعنی یک محصول یا خدمت بی کیفیت تهدیدی برای کسب و کار است و مدیران مسئول تمام بخش های کسب و کار خود هستند و باید تصمیم گیرهای سختی داشته باشند.

 

3- احساساتی نباش

دیالوگ مایکل کارلئونه: " قضیه شخصی نیست، قضیه دقیقا کاری است".

در فیلم پدرخوانده وقتی کاری را از روی احساسات و شتاب زده انجام می دهد از بازی بیرون می ماند/

شما مدیران اگر فرصت ها را از دست بدهند رقبا آن فرصت ها را به کار گرفته و شما از بازی بیرون می‌مانید. این فیلم به سادگی یاد آوری میکند که اگر تصمیمی از روی احساس گرفته شود شروعی برای تصمیم گیری‌های نامناسب  کاری خواهد بود.

 

4- قاطع باشید

در صحنه ای از فیلم پدر خوانده یکی از اعضای خانواده خود را در نهایت بی رحمی می کشد و در سکانس بعدی می بیند که قاطع است و عمل خود را منطقی دانسته و برای رسیدن به اهداف تلاش میکند.

شما لازم نیست مانند پدر خوانده قاتل باشید ولی برای بدست آوردن خواسته هایتان تلاش کرده و بر روی تصمیماتتان متعهد باشید.

 

5- برای خانواده تان وقت بگذارید

در دیالوگی پدر خانواده می گوید مردی که وقت برای خانواده اش نداشته باشد، هیچوقت نمی تواند یک مرد واقعی باشد.

در واقع منظور پدر خانواده  اینست  که برای رسیدن به اهدفتان گذراندن وقت با خانواده موجب کسب انرژی و موفقیت خواهد بود. یک مدیر و رهبر در شرایط پر چالش فکری نیازمند مقاومت روحی است و این مقاومت از طریق رابطه ای خوب و عمیق با افراد خارج از کسب و کار و خانواده موجب انگیزه ای بلند مدت برای موفقیت  است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.